Online Drumles in combinatie met privéles; ideaal voor beginners

drummer man close up
5
(3)

Online Drumles in combinatie met privéles; ideaal voor beginners

Privé drumles versus Online Drumles. Is het een beter dan het ander? Aan welke keuze doe je goed? Wij zeggen altijd dat het een het ander niet uitsluit. Beide vormen hebben voor- en nadelen. In dit artikel gaan we in op de voordelen van zowel privé drumles als online drumles. We leggen uit dat beginnende drummers vaak beter af zijn met online drumles dan met privéles, maar nóg beter met een combinatie van beiden. Want waarom zou je niet het beste van twee werelden combineren?

Voordelen van privéles

Privéles heeft veel voordelen. We zouden privé drumles nooit afschrijven. Sterker nog, we geven zelf ook privéles in onze studio’s. Het grootste voordeel van privé drumles is de persoonlijke aandacht. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Toch vinden veel mensen het fijn om direct contact te hebben over hun spel. Een leraar kan met de leerling meekijken en fouten direct corrigeren. Denk hierbij aan feedback op de techniek, het vasthouden van de stokken of een verkeerde zithouding.

Een ander voordeel is de mogelijkheid tot het maken van een op maat gemaakt lesplan. De voorkeur voor een bepaalde stijl kan in het lesplan worden opgenomen. Misschien speelt de leerling wel in een band. Een drumleraar kan goed helpen om nummers te oefenen en je klaar te stomen voor een live optreden.

Voordelen van online drumles

Ook online drumles heeft voordelen. Een groot voordeel is de flexibiliteit. Privéles is meestal zo ingericht dat je een half uur per week les hebt en de rest van de week aan zelfstudie doet. Deze cyclus van les en vervolgens een hele week zelfstudie kan demotiverend werken. Wanneer je ergens vastloopt moet je wachten op de volgende les om verder te kunnen. De videolessen van Online Drumles volg je vanuit huis en zijn onbeperkt toegankelijk. Zo vaak en zo lang en op welk moment je maar wilt. Net wakker op zondagochtend en zin om een les te volgen in je pyjama? Kan gewoon. Heb je de motivatie goed te pakken en kun je eigenlijk niet stoppen? Volg je het liefst de hele dag door lessen? Kan ook gewoon.

Voor beginners biedt online drumles een goede basis. De basis met leren drummen draait namelijk ten eerste om ritmegevoel en coördinatie. De methode bij Online Drumles, de LeonDrums methode, is zo opgebouwd dat je deze basis goed kunt leren zonder persoonlijke begeleiding.  Het lesmateriaal is veelvuldig getest (op 4000 leerlingen) en door de jaren heen geoptimaliseerd. Voor beginners zweren we bij deze methode. Zelfs de leerlingen die zich voor privéles aanmelden gaan bij ons eerst de groepsles in. Daar krijgen zij les volgens de Online Drumles methode. Ook zijn de lessen opgebouwd uit korte video’s. Na elke video leer je iets nieuws. Hierdoor heb je veel succesmomenten wat de motivatie vergroot.

Daarnaast is Online Drumles simpelweg een stuk goedkoper dan privéles. Online Drumles is al beschikbaar vanaf €19,99 per maand. De meeste privé drumlessen beginnen pas vanaf €70 per maand, voor vier keer een half uur.

Waarom niet het beste van twee werelden?

Wat is nu wijsheid? Privéles of Online Drumles? Dat hangt af van de ervaring. Ben je een gevorderde drummer met een aantal jaar (>4) ervaring? Dan haal je relatief meer waarde uit privélessen. Omdat je de basis waarschijnlijk al onder de knie hebt kun je met een privéleraar meer diepgaande technieken oefenen die beter tot hun recht komen in een fysieke les.

Online Drumles focust echt op de beginnende drummer. Ben je een beginnende drummer, dan biedt Online Drumles een goede basis; het is drumles voor beginners. Maar waarom zou je het niet combineren? Je volgt online drumlessen om deze basis aan te leren en meters te maken. Eens in de zoveel tijd volg je een fysieke drumles om je techniek bij te schaven. Naar onze mening is dit de ideale combinatie. De simpele dingen doe je zelf, de leraar zet de puntjes op de i en gebruik je waarvoor hij echt deskundig is. Op deze manier leer je het aller snelst! Volg je al Online Drumlessen? Kijk eens naar mogelijkheden voor privéles van onze eigen Léon. Of ga op zoek naar een privéleraar bij jou in de buurt.

In onderstaande video zal je zien dat Léon het hier ook mee eens is. Als je online drumles combineert met privéles, dan ga je als een kogel! Beloofd.

Wil je een voorproefje van onze online lessen? Kijk dan bij onze gratis proefles of kijk eens op ons Youtube kanaal. Wil je Online Drumles proberen? Wij bieden altijd een gratis proefperiode van 14 dagen aan, als onderdeel van onze “iedereen kan leren drummen”-garantie.

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle