Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over Online Drumles.

De cursus

Wat krijg ik als ik een abonnement afneem?
Een abonnement geeft je exclusieve toegang tot alle videolessen die op onlinedrumles.nl worden aangeboden. Daarnaast krijg je als abonnee toegang tot het archief met bladmuziek en alle livestreams.
Voor welk niveau is Online Drumles bedoeld?
Online Drumles is een cursus voor de beginnende drummer. Of de drummer jong of oud is maakt niet uit. Online Drumles heeft meer dan 4.000 leerlingen van alle soorten en maten. Omdat er continu nieuwe lessen worden opgenomen wordt het aanbod steeds groter, dus wellicht zal er in de toekomst ook voor gevorderde drummers steeds meer materiaal beschikbaar komen.
Wat is het verschil tussen een Online Drumles maand- en jaarabonnement?
Een maandabonnement Online Drumles is maandelijks opzegbaar. Je betaalt één maand vooruit. Begin jij bijvoorbeeld op 1 december met jouw proefperiode van twee weken, dan gaat je abonnement op 15 december in. 15 januari wordt jouw maandabonnement weer verlengd (en wordt er dus ook geld van je rekening afgeschreven voor de drumlessen). Je kan op elk gewenst moment jouw online drumlessen opzeggen en daarmee de eerstvolgende incasso. Een jaarabonnement Online Drumles is jaarlijks opzegbaar. Je betaalt één jaar vooruit. Begin jij bijvoorbeeld op 1 december met jouw proefperiode van twee weken, dan gaat je abonnement op 15 december in. Op 15 december het jaar daarop wordt jouw jaarabonnement weer verlengd (en wordt er dus ook geld van je rekening afgeschreven voor de drumlessen). Je kan op elk gewenst moment jouw online drumlessen opzeggen en daarmee de eerstvolgende incasso. Als jij dus in oktober al opzegt, zal de periode die je al betaald hebt gewoon doorlopen, maar je zal geen nieuwe verlenging automatisch aangaan.
Hoe weet ik zeker dat Online Drumles een goed product is?
Dat weet je niet. Maar gelukkig kan je Online Drumles altijd twee weken gratis uit proberen. No questions asked. Ben je op wat voor manier niet tevreden, neem dan ook vooral contact op!
Hoeveel moet ik oefenen?
Zo veel als je zelf wilt. Wij adviseren de lessen te herhalen om ze echt goed te doorgronden. Léon’s advies is om maximaal 3 lessen per week te oefenen en dagelijks kort te herhalen. Hier vind je meer informatie over op de Q&A pagina
Vanaf welke leeftijd kun je de videolessen volgen?
Zodra je zelfstandig op een kruk kunt zitten en je handen en voeten kunt bewegen kun jij leren drummen.
Kan ik videolessen downloaden voor offline gebruik?
Nee, de video’s zijn uitsluitend online beschikbaar op onlinedrumles.nl. Mocht je Wifi ontoereikend zijn in je oefenruimte, kun je overwegen een Wifi-versterker te plaatsen.
Hoe kan ik een fysieke privéles van Léon boeken?
Dit is helaas alleen mogelijk voor leden die alle lessen van de witte stok hebben afgerond. Als je de lessen van de witte stok hebt afgerond, kun je een privéles boeken via de drumshop.
Ik ben linkshandig, hoe volg ik dan de lessen?
Hier vind je meer informatie over op de Q&A pagina.
Waar moet ik beginnen met de les?
Ik weet niet hoe ik door de website kan navigeren

Drumstel abonnement

Wat is een drumstel abonnement?
Met een drumstel abonnement heb je eigenlijk twee abonnementen. Je abonneert je op Online Drumles en daarnaast abonneer je je op een drumstel abonnement. Deze huur je voor een gereduceerd tarief. Zo kan je al vanaf €49,98 per maand een drumstel in huis hebben. Meer kan je lezen op de pagina “Hoe werkt een drumstel abonnement“.
Hoe sluit ik een drumstel abonnement af?
Dit leggen wij uit op de pagina  “Hoe werkt een drumstel abonnement“.
Kan ik tussentijds besluiten om mijn drumstel over te nemen?
Jazeker. De minimale periode om een drumstel te huren is 6 maanden. Daarna is je abonnement maandelijks opzegbaar. Besluit jij bijvoorbeeld bij 8 maanden toch je drumstel over te willen nemen, dan krijg je in die maand een passend aanbod. Je krijgt de helft van je huurbedrag terug. Huur je bijvoorbeeld een Yamaha DTX402K, dan heb je 8 maanden €20 betaald. Je krijgt dan 8*10 = €80 euro korting op de aanschaf prijs.
Als ik mijn huurdrumstel overneem, wordt dan de maandelijkse betaling dan automatisch weer naar beneden aangepast?
Ja, de betaling van Online Drumles en je drumstel staan los van elkaar wat betreft betaling. Bij overname van het drumstel wordt de automatische incasso automatisch stopgezet.
Waarom kan ik niet los een drumstel huren bij Online Drumles?
Dit leggen wij uit op de pagina “Hoe werkt een drumstel abonnement“.

Account

Hoe zeg ik mijn abonnement op?
Ga naar onlinedrumles.nl en log in. Ga naar “Mijn Account§” > “Abonnementen” > het betreffende abonnement bekijken > “Direct opzeggen, maar mijn (proef)periode afmaken” te klikken. Je abonnement wordt stopgezet zodra jouw laatste periode is afgelopen. Heb je bijvoorbeeld nog 20 dagen te gaan in jouw maandabonnement, dan heb je uiteraard nog 20 dagen Online Drumles.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Op de inlogpagina kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Er wordt een link naar je e-mail gestuurd. Als je op deze link klikt wordt gevraagd om een nieuw wachtwoord in te vullen. Als je geen e-mail ontvangt kijk dan in je spam box. Heb je nog steeds geen mail ontvangen? Neem dan contact op met info@onlinedrumles.nl.
Ik weet mijn gebruikersnaam niet meer, wat nu?
Op het inlogscherm staat dat je je gebruikersnaam óf e-mail adres kunt gebruiken om in te loggen. Weet je ook je e-mail adres niet meer? Stuur dan een e-mail naar info@onlinedrumles.nl met je voor en achternaam.
Ik heb een proefabonnement afgenomen maar wil deze opzeggen, hoe kan ik dat doen?
Ga naar onlinedrumles.nl en log in. Ga naar “Mijn Account” > “Abonnementen” > het betreffende abonnement bekijken > “Direct opzeggen” te klikken. Je abonnement wordt stopgezet zodra de 14 dagen is verlopen.
Ik wil mijn wachtwoord wijzigen, waar moet dat?
Dit kun je doen in "Mijn account" bij accountgegevens, of klik even op deze link.

Betalingen

Ik wil me graag abonneren op Online Drumles, hoe werkt de betaling?
Je kan bij Online Drumles kiezen voor maandelijkse of jaarlijkse betaling. Beide werken via een automatische incasso. Op de pagina waar je het abonnement afsluit kies je je gewenste abonnementsvorm en druk je op verder naar winkelmand. Een uitgebreidere beschrijving kan je hier vinden.
Waarom wordt er €0,02 afgeschreven voor een proefabonnement?
Er wordt €0,02 afgeschreven om je bankrekening te verifiëren. Het is tevens een akkoord voor de algemene voorwaarden en automatische incasso die start zodra de 14 dagen proeftijd voorbij zijn. Als je binnen de proeftijd je abonnement opzegt wordt er geen abonnementsgeld afgeschreven en blijft de toegang tot de lessen open zolang het proefabonnement loopt. De €0,02 wordt niet teruggeboekt naar de klant.
Ik heb een abonnement afgesloten maar kan niet bij de lessen, hoe komt dat?
Om je account te activeren moet je je account verifiëren. Dat gebeurt via een e-mail die je na het aanmaken van je account hebt gehad. Het kan zijn dat deze in de spam-box van je mail staat. Het zou ook kunnen zijn dat je per ongeluk eerder al een account hebt aangemaakt. Check even of je het juiste account gebruikt. Kom je er niet uit?  Neem even contact op met info@onlinedrumles.nl, dan gaan we het samen uitzoeken en oplossen.

Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!

Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle Background circle